Malbec 100% Více informací
Složení : Malbec 100%
Původ : Cahors
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 17°C, před konzumací nechte otevřenou lahev asi 30 minut odpočívat.
Toto suché víno se hodí k pokrmům z tmavého masa, grilovaným pokrmům, uzeninám, kachním prsům, ale také k vybraným modrým sýrům.
Charakteristika původu:
Hrozny pro výrobu vína pochází ze tří různých míst v okolí říčky Lot, Chateau Haute Serre, Chateau Leret Monpezat a Chateau Mercués. Planina nad údolím tvořená vápencovými kameny a červeným železitým jílem dává Malbec s tóny červeného ovoce a jemnou chutí. Vrchní údolní terasa vzniklá z erodovaného materiálu (vápencový štěrk a jíl) dodá Malbecu plnost a tóny černého ovoce. Spodní terasa na údolním dně vytvořená aluviálními usazeninami s převahou bahna a jílu urodí Malbec s výrazným taninem a květinovými tóny.
Výroba vína :
Paul Hobbs (někdy nazývaný též "Steve Jobs" světového vinařství) a Bertrand Gabriel Vigouroux vyvinuli svoji specifickou technologii výroby vína. Pravidla jsou velmi přísná, ruční sklizeň a výběr hroznů, třídění, macerace, předkvašení (3 dny při 8 stupních v dávkách do 1,5t hroznů), kvašení a mísení se musí provádět pomalu a s velkou péčí. Víno zraje 18 měsíců ve velkých sudech z bílého dubu.
Ochutnávka :
Temně purpurová barva tohoto vína s ametystovými záblesky dělá čest odrůdě Malbec. Ve vůni objevíte čerstvé květiny s jemným tónem růžových lístků a čerstvě mletým pepřem. Chuť je plná, s širokou škálou odstínů, stopou malin, borůvek, švestek a plným dozvukem taninu na patře.
Doporučená doba skladování :
Tohle víno je možné konzumovat ihned, ale je vhodné i k uložení do sklepa na 5 až 10 let!